top of page

Απολογισμός Α' τετραμήνου 2019 - 2020

Updated: Nov 17, 2020


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με το πέρας του πρώτου σχολικού τετραμήνου (Οκτώβριος – Ιανουάριος 2020), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα και τη δράση του Συλλόγου μας.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Ο ΣΓΚΚ, για να ξεκινήσει καλά η νέα σχολική χρονιά, έβαλε λουλούδια και ένα μήνυμα για καλή χρονιά σε κάθε αίθουσα.

Επίσης – για τον επαρκή αερισμό- τοποθετήθηκαν στην αίθουσα Κοσμά Αιτωλού –που φέτος στεγάζει την Δ’ τάξη- τρία μεταλλικά ανοιγόμενα παράθυρα με αντίστοιχες μεταλλικές σήτες . Μεταλλικές σήτες τοποθετήθηκαν και σε άλλους δέκα φεγγίτες του Σχολείου μας.

Ακόμα με αφορμή την έξαρση των ιώσεων ο ΣΓΚΚ παρείχε αντισηπτικά σε κάθε τάξη και μάσκες στο Σχολείο σαν μέτρο πρόληψης για τη γρίπη καθώς και σχετικές ενημερωτικές οδηγίες που μοιράστηκαν στου μαθητές.

Τέλος αγοράστηκαν από τον ΣΓΚΚ μια καφετέρια 10 λίτρων και μία μηχανή ποπ-κορν για να χρησιμοποιούνται σε εκδηλώσεις του Σχολείου μας.

Αποχωρητήρια

Συνεχίζουμε ενεργά τη προσπάθεια μας για επίτευξη του μεγάλου μας στόχου που είναι η επισκευή και ριζική ανακαίνιση των αποχωρητηρίων του Σχολείου μας. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη προηγούμενη σχολική χρονιά και είναι στόχος όλου του ΔΣ του ΣΓΚΚ και ευελπιστούμε να υλοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι, πάρα τις διάφορες γραφειοκρατικές δυσκολίες και όχι μόνο, που αντιμετωπίζουμε. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουμε από διάφορες χορηγίες το ποσό των 13500 ευρώ καθώς και μέρος των υλικών που απαιτούνται (1000Kg κόλλα πλακιδίων κ.α).

Μέχρι τότε προχωρήσαμε σε δωρεά και τοποθέτηση από τον ΣΓΚΚ τεσσάρων ντισπένσερ υγρών σαπουνιών για να υπάρχει επάρκεια.

Βάψιμο Αιθουσών και Εξωτερικών Χώρων

Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου μας για βάψιμο των αιθουσών του Σχολείου μας και πραγματοποιήσαμε ελαιοχρωματισμό της αίθουσας του γραφείου των Διδασκόντων, 3 αιθουσών διδασκαλίας, της αίθουσας του τμήματος ένταξης, της αίθουσας εκδηλώσεων και της εξωτερικής μεταλλικής πόρτα εισόδου, καθώς και σημαντικού μέρους του προαύλιου χώρου. Επίσης καθαρίστηκαν και βάφτηκαν εξωτερικοί τοίχοι που είχαν διάφορα γκράφιτι.

Τέλος Ο ΣΓΚΚ θα χρηματοδοτήσει την επίστρωση με χαλαζιακό αστάρι στις πλάκες που οδηγούν στην αίθουσα Κοσμά Αιτωλού προκειμένου να μειωθεί η ολισθηρότητα τους και ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες.

Πληροφορική

Εγκαταστάθηκε αυτόνομο αποθηκευτικό σύστημα (Network Access Storage-NAS) συνολικής RAW χωρητικότητας 8 Terrabytes στο χώρο του Σχολείου για τις ανάγκες των Διδασκόντων αλλά και του Συλλόγου μας. Επίσης τοποθετήθηκε ένα Desktop PC στο γραφείο των Δασκάλων και εξασφαλίσαμε και δύο φορητές υπολογιστές για να διατεθούν μετά από μια αναβάθμιση στους Διδάσκοντες.

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των δίσκων παλαιάς τεχνολογίας (HDD) από νέους πολύ ταχύτερους (SSD), με στόχο την σημαντική βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Η αντικατάσταση αφορά και των 21 σταθμών εργασίας, που έχει προμηθευτεί ο Σύλλογός μας κατά τα 2 προηγούμενα έτη. Εγκαταστάθηκε επίσης 1 unmanaged rack-mountable gigabit Ethernet switch.

Τα παραπάνω προέρχονται κυρίως από Χορηγίες και Δωρεές.

Θεατρικές παραστάσεις Συνεχίζοντας την παράδοση, ο Σύλλογος οργάνωσε την επίσκεψή μας σε επιλεγμένες δράσεις και παραστάσεις και συγκεκριμένα:

  • ΔΡΑΣΉ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΜΕ ΤΗΝ Trekking Hellas – Οκτώβριο 2020

  • ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ στο Θόλο εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (ΙΜΕ) Νοέμβριο 2020. – Δράση που πραγματοποιήθηκε δωρεάν.

  • «ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή - Ιανουάριος 2020

Τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε την οργάνωση και πραγματοποίηση των νέων επισκέψεων/δράσεων, όπως για παράδειγμα στις 16 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών KIDS SAVE LIVES.

Μείνετε συντονισμένοι !

Χριστουγεννιάτικα Δώρα

Ο Σύλλογος, παρείχε δώρα που μοιράστηκαν σε κάθε παιδί την τελευταία ήμερα του Σχολείου για το έτος 2019. Ελπίζουμε να τα ευχαριστήθηκαν.

Ρομποτική

Ο Σύλλογος, ανταποκρινόμενος και φέτος σε αίτημα του διευθυντή του Σχολείου μας , υποστηρίζει οικονομικά και καλύπτει το κόστος των μαθημάτων για την ομάδα των μαθητών του Σχολείου που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ρομποτικής WRO που θα γίνει τον Μάρτιο του 2020. Καλή επιτυχία!

Ημέρα Σκολίωσης

Με την ευγενική συμμετοχή του Ιατρού κ.κ Σχινά πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας ‘Ημέρα Σκολίωσης’ κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν προληπτικά πάνω από 60 μαθητές για Σκολίωση. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σχοινά για την ευγενική προσφορά του.

Site – www.parentsdionyssos.gr

Δημιουργήθηκε το web site του συλλόγου www.parentsdionyssos.gr μέσα στο οποίο θα βρίσκετε τα νέα, τις δράσεις και τους απολογισμούς του Συλλόγου. Το web site φιλοδοξεί να αποτελέσει άμεσο κανάλι ενημέρωσης προς τους γονείς ώστε να γνωρίζουν όλα τα θέματα στα οποία εργάζεται ο σύλλογος για να υποστηρίζει το έργο του σχολείου. Περιμένουμε ιδέες και προτάσεις ώστε να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο του.

Δώρο Καλωσορίσματος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος καλωσόρισε τους μαθητές της πρώτης δημοτικού (Α’) με ένα συμβολικό δώρο.

Δημιουργικές δραστηριότητες

Συνεχίστηκε και τη φετινή χρονιά η διεξαγωγή δραστηριοτήτων στο χώρο του σχολείου που μας έχει παραχωρηθεί, για να διδάσκονται τα παιδιά μας χορωδία, μιούζικαλ, Zumba, σκάκι, ρομποτική και καράτε. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο από 09:45 έως 13:15. Φέτος τα παιδιά μας από τη χορωδία και το μιούζικαλ συμμετείχαν ενεργά στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου.

Επίσης στα πλαίσια υγιεινής διατροφής προσπαθούμε να παρέχουμε στα παιδιά που βρίσκονται στο χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων διάφορα φρούτα.

Εξοπλισμός Σχολείου

Προσφέρθηκαν ένα γραφείο και ένα τραπέζι συνεδριάσεων για την αίθουσα των Διδασκόντων κατόπιν σχετικού αιτήματος τους και με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των Διδασκόντων του Σχολείου μας.

Επίσης εγκαταστάθηκαν με χρηματοδότηση και ενέργειες του ΣΓΚΚ τρείς Διαδραστικοί πίνακες με τους αντίστοιχους βιντεοπροβολείς οι οποίοι ήταν δωρεά του Μποδοσάκειου Σχολείου Αθηνών.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Στις 08.12 έγινε το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας σε συνεργασία/συμμετοχή και του 1ου Νηπιαγωγείο Διονύσου. Στη διάρκεια του έγιναν διάφορα δρώμενα για τα παιδιά ενώ με την ευγενική προσφορά της η κ.κ. Μιχαλάκη Χριστίνας , δασκάλα του μαθήματος της Μουσικοκινητικής και του Μιούζικαλ των Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της κάλαντα και τραγούδια. Επίσης η κ.κ Παππά Δέσποινα πραγματοποίησε αφήγηση παραμυθιού στους μικρούς μας φίλους.

Ακόμα πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος η οποία ανέδειξε μια τυχερή που κέρδισε δύο αεροπορικά εισιτήρια για τη Βαρκελώνη.

Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής και όπως είχαμε ανακοινώσει μέρος των εσόδων του Συλλόγου μας από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι –συνολικά 250 ευρώ- διατέθηκαν για την αγορά φάρμακων και παραδόθηκαν στον παιδίατρο κο Δημάδη Βασίλειο και μέλος της ΜΚΟ ‘Γιατροί της Καρδιάς’.

Θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά και όλους τους Γονείς και Κηδεμόνες τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και την ενεργή προσφορά του στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους πιο κάτω που προσέφεραν διάφορα υλικά για τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή:

  • Στεργίου

  • Βενέτη

  • Παντοπωλείο Ρέα

  • Σούπερ Μάρκετ Lidl στην Άνοιξη

  • Pane Piccolo

Ημερολόγια - Φωτογραφικό πακέτο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος φωτογραφήθηκαν τα παιδιά με τους δασκάλους τους στα πλαίσια της ετήσιας φωτογράφησης (2019-2020). Τα φωτογραφικά πακέτα θα παραδοθούν στους μαθητές –εκτός απροόπτου- στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Κοπή Βασιλόπιτας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 13.01 προσφέραμε μια βασιλόπιτα για κάθε τμήμα και μια για τους Διδάσκοντες του Σχολείου μας, τηρώντας το έθιμο. Επίσης προσφέραμε και από ένα συμβολικό δωράκι για κάθε τυχερό μαθητή που κέρδισε το φλουρί καθώς και ένα γούρι στην τυχερή Δασκάλα.

Γραφική Ύλη

Φέτος καλύψαμε άμεσα διάφορες ανάγκες –οι οποίες μας επικοινωνήθηκαν από την Δ/νση του Σχολείου μας - σε γραφική ύλη.

Αθλητικό Υλικό

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προμηθεύτηκε ακόμα πέντε κομμάτια δαπέδου γυμναστικής 1x1 (ΤΑΤΑΜΙ).

Δωρεές

Ο Σύλλογος κατάφερε και εξασφάλισε δωρεές για τη κάλυψη βασικών αναγκών για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Σχολείου μας καθώς και την ενίσχυση των δράσεων και εκδηλώσεων μας.

Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τις δωρεές τους προς το Σύλλογο:

  1. Την κα Χάγια Άνδριάνα που για ακόμα μια χρονιά κάνει δωρεά το ομαδικό ασφαλιστήριο που καλύπτει την περίπτωση ατυχήματος όλους τους μαθητές του Σχολείου μας την ώρα του Σχολείου (μια ώρα πριν και μία μετά) αλλά και την ώρα των Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

  2. Το κ.κ Κολλίντζα που προσέφερε υλικό για την αναβάθμιση των Η/Υ του Σχολείου μας.

  3. Το κ.κ Μονογιούδη που δώρισε ένα Η/Υ για να καλύψουμε ανάγκες του Σχολείου μας.

  4. Το κ.κ. Μιχάλη Αργυρούδη που δώρισε ένα γραφείο για Η/Υ και ένα τραπέζι συνεδριάσεων για να καλύψουμε ανάγκες των Διδασκόντων του Σχολείου μας.

  5. Το κ.κ Αριστοτέλη Σταυρόπουλο που δώρισε υλικό για τις ανάγκες αναβάθμιση των Η/Υ του Σχολείου μας.

  6. Το κ.κ Γαργαρόπουλο για τη δωρεά σημαντικού υλικού σε γραφική ύλη.

  7. Το κ.κ Ιακουμίδη από το ταξιδιωτικό γραφείο Aria Travel για τη προσφορά δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων.

  8. Τη Nokia Hellas και την ευγενική δωρεά της σε δύο φορητούς Η/Υ για το Σχολείο μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που συνδράμετε στο έργο του Συλλόγου με οποιονδήποτε τρόπο και ελπίζουμε να είστε αρωγοί στη προσπάθεια μας και στο μέλλον. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς και ιδιαίτερα όσους βοήθησαν και πρόσφεραν για την επιτυχή διεξαγωγή της φετινής χριστουγεννιάτικης γιορτής και συνεισέφεραν στον μπουφέ. Ευχαριστούμε επίσης, τις μαθήτριες και τους μαθητές που "έτρεξαν" το παζάρι καθώς και τα παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια τους, ιδιαιτέρως μαθητές που προσφέρθηκαν να κάνουν από μόνοι τους κατασκευές (κοσμήματα, κεράκια, γλυκά, κλπ).

Τέλος, ευχαριστούμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου μας και το διευθυντή κ. Περρή για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και το έργο που παράγουν.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους ένα Δημιουργικό και Γεμάτο Υγεία 2020.

Το Δ.Σ.

Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page