Πάμε Θέατρο!  Δηλώστε συμμετοχή και ελάτε με το πούλμαν που μας περιμένει έξω από το σχολείο ή με το αυτοκίνητό σας να ψυχαγωθηθούμε. 

Επισκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο)

Αγαπητοί Γονείς,


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων οργανώνει για το σχολείο μας μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) στις 24.02.19
 

• Οι μεγαλύτερες τάξεις ( Έ & ΣΤ δημοτικού) θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας που φιλοξενείται στο Ίδρυμα, ενώ
• Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων (Ά – Δ δημοτικού) θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Lucia – Το μυστικό των πεφταστεριών» και μετά θα περιηγηθούν στην έκθεση πετρωμάτων «Μνήμες Γαίας».

 

Διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής: Με την περιήγησή τους στους χώρους της Έκθεσης, μικροί και μεγάλοι παρατηρούν, εξερευνούν και γνωρίζουν βασικές επιστημονικές αρχές, μαθηματικές έννοιες, αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Έκθεση εκτείνεται σε δύο ορόφους και αποτελείται από 54 σύγχρονα εκθέματα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Φυσικής (Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός, Ήχος, Φως, Ενέργεια, Σύμπαν), της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Ρομποτικής).Ο επισκέπτης αποκτά ενεργό ρόλο, μέσω της διάδρασης με τα εκθέματα. Με τη βοήθεια των οδηγιών που παρέχονται σε κάθε έκθεμα, καλείται να παρατηρήσει, να πειραματιστεί, να συναρμολογήσει εξαρτήματα, ακόμη και να γίνει μέρος του πειράματος και αν χρειαστεί μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία.
 

Lucia – Το μυστικό των πεφταστεριών: Μία συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει την γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ. Οι αγαπημένοι μας ήρωες, Τζέιμς Χειμέριος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους, το Polaris. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα καταπέσουν στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί …. που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί ως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Υποθέσεις, παρατηρήσεις και ανάλυση θα τους βοηθήσουν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν και να επιστρέψουν με επιτυχία πίσω στην Γη!


«Μνήμες Γαίας»: Η έκθεση καλεί τους επισκέπτες σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές με διεθνή αναγνώριση, σε ένα ταξίδι στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου: στη Λέσβο, στον Ψηλορείτη, στην Σητεία, στον Βίκο – Αώο στον Χελμό – Βουραϊκό, και στον Τρόοδο της Κύπρου. Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ιστορία του Πλανήτη, μας αλλά και την ιστορία της ανατολικής Μεσογείου και να «διαβάσουμε» τις ΜΝΗΜΕΣ της ΓΑΙΑΣ.
 

Χώρος εκδήλωσης : Ίδρυμα Ευγενίδου - Λ. Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο
Πότε θα πάμε : Κυριακή 24/02, στις 11:00 οι μεγαλύτερες τάξεις & στις 11.30 οι μικρότεροι φίλοι μας
Πόσο στοιχίζει: 3€ για τα παιδιά και 4€ για τους γονείς
Η μετάβαση με πούλμαν θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση (Κόστος μετάβασης με πούλμαν 4 Ευρώ/άτομο).

Στην περίιπτωση που υπάρξει πούλμαν θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο μας στις 10:00.

Η διαδραστική έκθεση έχει μέγιστη χωρητικότητα 60 ατόμων συνολικά και έχει διάρκεια 1.30 ώρα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές του σχολείου και εφόσον υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις θα μπορέσουν να συμμετέχουν και γονείς.
Η παράσταση «Lucia» έχει διάρκεια 30 λεπτά και με την ολοκλήρωσή της θα περιηγηθούμε την έκθεση «Μνήμες Γαίας», διάρκειας 45 λεπτών.

 

Παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14/02, είτε ηλεκτρονικά στο syllogos.goneon1dim@gmail.com, είτε βάζοντας το απόκομμα της συμμετοχής στο κουτί του Συλλόγου, που βρίσκεται έξω από την κουζίνα, κάτω από το φαρμακείο.
 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Κοσμάς Παπαπαναγιώτου 6972222299