top of page

Απολογισμός Β τριμήνου 2017 - 2018


Αγαπητοί γονείς,

Με το πέρας του δευτέρου σχολικού τριμήνου, σας αποστέλλουμε ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για την δράση του Συλλόγου μας.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Πληροφορική

Αίθουσες διδασκαλίας: Κατόπιν σχετικού αιτήματος του διευθυντή του σχολείου μας κ. Περρή, πραγματοποιήθηκε προμήθεια και εγκατάσταση 4 Η/Υ (ίδιων χαρακτηριστικών με τους προηγούμενους), φθάνοντας έτσι σε σύνολο τους 20 οι Η/Υ που παραχώρησε ο Σύλλογος στο σχολείο κατά το τρέχον και το προηγούμενο σχολικό έτος. Οι Η/Υ αυτοί τοποθετήθηκαν στις αίθουσες που στεγάζουν τις τάξεις Β’, Γ2’, Δ’ και Τμήμα Ένταξης.

Ψηφιακή υπογραφή: Ο Σύλλογος παρείχε την τεχνογνωσία του, ώστε να υλοποιηθεί η απόκτηση ψηφιακής υπογραφής (με πιστοποιητικό από την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου) από τον διευθυντή του σχολείου μας. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι με τον νόμο 3979/2011 και το άρθρο 13 του νόμου 4325/2015 οι φορείς του δημοσίου τομέα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται ηλεκτρονικά έγγραφα που φέρουν ψηφιακή υπογραφή.

Φιλοξενία

Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του διευθυντή του σχολείου, ο Σύλλογος συμμετείχε στο καλωσόρισμα των τάξεων του Μποδοσάκειου Διδακτηρίου που επισκέφθηκαν κατά τον μήνα Μάρτιο το σχολείο μας. Συγκεκριμένα προμηθεύτηκε και διέθεσε (τόσο στους επισκέπτες, όσο και στα δικά μας παιδιά) χυμούς, φρούτα και σνακ.

Θεατρικές παραστάσεις

Πήγαμε και πάλι στο θέατρο στις παραστάσεις:

  • ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ σε κείμενο – σκηνοθεσία Γιάννη Καρακατσάνη στις 21.1

  • ΑΛΕΠΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου στις 21.1

  • Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ … ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ της Κάρμεν Ρουγγέρη στις 18.3

Επιμόρφωση - Ενδυνάμωση Γονέων 2017-18

Στα πλαίσια των ομιλιών Συναισθηματικής Αγωγής που διοργανώνουμε ως Σύλλογος για τους γονείς, πραγματοποιήθηκε στις 21.3 η δεύτερη ομιλία από το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΑΝΕΛΙΞΗ με θέμα: «Η αποκλίνουσα σκέψη ως δείκτης διαχείρισης, επιλογών και αποφάσεων»

Δημιουργικές δραστηριότητες

Συνεχίστηκε η διεξαγωγή των δημιουργικών δραστηριοτήτων κάθε Σάββατο από 09:30 έως 13:30 στο χώρο του σχολείου μας. Τα παιδιά διδάσκονται χορωδία, μιούζικαλ, Zumba, σκάκι, ρομποτική και καράτε. Μαθητές από την τάξη του κ. Σταυρόπουλου συμμετείχαν στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι, στο οποίο ο Χρήστος Ρεπαπής έφθασε στην τελική φάση!

Βασιλόπιτα – δώρα

Για μια ακόμη χρονιά μητέρες ετοίμασαν βασιλόπιτες για όλες τις τάξεις. Με μια διαφορά: φέτος κέρδισαν όλα τα παιδιά. Ο Σύλλογος, έχοντας λάβει δωρεά από τα ΕΛ.ΠΕ. επιτραπέζια παιχνίδια (ιδέα της κ. Εύης Ζαννή), τα τύλιξε με γιορτινές κόλλες και τα μοίρασε στα παιδιά μαζί με τα κομμάτια βασιλόπιτας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Αποκριάτικο πάρτι

Στις 4.2 έγινε το αποκριάτικο πάρτι μας. Τα παιδιά (και όχι μόνον), ντυμένα με αποκριάτικες στολές, διασκέδασαν με μαγικά κόλπα και χορό, ενώ ένας πλούσιος μπουφές στήθηκε από προσφορές των γονιών. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς με πολλά - πολλά δώρα.

Τσικνοπέμπτη

Στα πλαίσια του εθίμου και όπως συνηθίζεται στο σχολείο μας, την Πέμπτη 8.2 κάθε παιδί έλαβε από ένα τυλιχτό σουβλάκι.

Έξοδος μετά μουσικής

Οργανώσαμε στις 16.3 μια βραδιά σε μουσικό εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας με τραγούδια από την Χριστίνα Μιχαλάκη, την οποία συνόδευσαν και παιδιά της χορωδίας.

Τραπεζικός λογαριασμός

Με σκοπό τη διευκόλυνση των συναλλαγών, ο Σύλλογος απέκτησε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με IBAN GR1201719080006908142846032.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Η πορεία των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί προς το σχολείο:

- Αντικατάσταση σαπισμένων ξύλινων καθισμάτων (παγκάκια) στο δασάκι. Εκκρεμεί.

- Τοποθέτηση στεγάστρου στην αυλόπορτα του σχολείου. Χρειάζεται μελέτη

- Απομάκρυνση βιβλιοθήκης από τη βάση της εσωτερικής σκάλας, για λόγους ασφαλείας. Εκκρεμεί

- Αντικατάσταση επίπλου δίπλα σε εκτυπωτή. Θα ολοκληρωθεί μέσα στο Πάσχα

- Εγκατάσταση φίλτρου νερού στην κεντρική παροχή. Ενσωματώνεται με επικείμενες εργασίες διευθέτησης και βαψίματος εξωτερικών βρυσών.

- Αντικατάσταση πολυκαρβονικού στεγάστρου εξωτερικής σκάλας. Το έχει αναλάβει ο Σύλλογος. Σε εξέλιξη.

- Αποξήλωση διαβρωμένων τσιμεντένιων στύλων φωτισμού (πλευρά Στρατή Καρρά). Αν λάβει έγκριση από την Σχολική Επιτροπή, ίσως γίνει το καλοκαίρι

- Επιμήκυνση αλυσίδων στα καζανάκια των τουαλετών. Ολοκληρώθηκε

- Αύξηση ταχύτητας σύνδεσης σχολικού δικτύου με το Internet. Ολοκληρώθηκε

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Παρακολουθούμε ότι κατά την φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει σε διαγωνισμούς Μαθηματικών και Φυσικής, συνεργάζεται με το Μποδοσάκειο Διδακτήριο και το Βρετανικό Συμβούλιο. Αισθανόμαστε ικανοποίηση για αυτά και προσδοκούμε περισσότερα στο μέλλον.

Το Δ.Σ.

Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page