top of page

Απολογισμός Α τριμήνου 2017 - 2018


Αγαπητοί γονείς, Με το πέρας του πρώτου σχολικού τριμήνου, σας αποστέλλουμε ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για την δράση του Συλλόγου μας, τα αιτήματά μας προς το σχολείο και σας ευχαριστούμε για τη προσφορά σας.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Πληροφορική Εργαστήριο: Ο Σύλλογος προμηθεύτηκε και εγκατέστησε 4 Η/Υ παρόμοιων χαρακτηριστικών με τους 8 περυσινούς (HP Elite 8200 SFF i5-2400/8GB RAM/HDD 500GB/DVD). Παράλληλα αναβάθμισε τους προϋπάρχοντες σε μνήμη (8GB) και όλους μαζί σε λειτουργικό σύστημα (W10). Εγκαταστάθηκε πρόσθετος μεταγωγέας στην κεντρική καμπίνα και αντικαταστάθηκαν τα υπάρχοντα πολύπριζα με νέα πολύπριζα ασφαλείας. 'Ετσι το εργαστήριο διαθέτει 12 σταθμούς εργασίας, ώστε η αναλογία Η/Υ ανά μαθητή να μην είναι μικρότερη από 1 προς 2. Αίθουσες διδασκαλίας: Κι εδώ πραγματοποιήθηκε προμήθεια και εγκατάσταση 2 Η/Υ (ίδιων με τους 4 του εργαστηρίου) και έγινε αναβάθμιση μνήμης στους προϋπάρχοντες 2 και λειτουργικού συστήματος σε όλους (όπως στο εργαστήριο). Οι Η/Υ αυτοί τοποθετήθηκαν στις αίθουσες που στεγάζουν τις τάξεις Α' και Γ1'. Και οι 16 Η/Υ που διέθεσε ο Σύλλογος στο σχολείο έχουν οθόνες TFT 17" ή 19".

WiFi: Εγκαταστάθηκε και παραμετροποιήθηκε Access Point, ώστε, μετά και την ανάλογη παραμετροποίηση που έγινε στο WLAN του νέου VDSL modem / router, το κτήριο του σχολείου να καλύπτεται από δίκτυο WiFi. Έτσι ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε σε αίτημα του διευθυντή του σχολείου μας.

VDSL: Μετά από αίτημα του Συλλόγου και ενέργειες του διευθυντή κου Περρή, κατέστη δυνατή η αναβάθμιση της σύνδεσης του σχολικού δικτύου με το internet σε VDSL (downstream 30Mbps) από ADSL1 (downstream 8Mbps). Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή η ταχύτητα αυτή δεν ξεπερνούσε τα 2Mbps.

Φυσική Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του διευθυντή του σχολείου, ο Σύλλογος προμηθεύτηκε και διέθεσε στο σχολείο εκπαιδευτικά πακέτα για το μάθημα της Φυσικής (Ε' και ΣΤ' τάξεις). Τα πακέτα αυτά αφορούν: " Ενέργεια - Θερμότητα " Ηλεκτρισμό - Ηλεκτρομαγνητισμό " Φως - Ήχο " Μηχανική

Θεατρικές παραστάσεις Συνεχίζοντας την παράδοση, ο Σύλλογος οργάνωσε την επίσκεψή μας σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις και συγκεκριμένα: " ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ σε σκηνοθεσία του Ηλία Καρελλά και μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου στις 15.10 " Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή, δραματοποίηση και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη στις 26.11 Η συμμετοχή σε αυτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία και παράλληλα αύξησε τη ζήτηση για νέες επισκέψεις.

Επιμόρφωση - Ενδυνάμωση Γονέων 2017-18 Στα πλαίσια των ομιλιών Συναισθηματικής Αγωγής που διοργανώνουμε ως Σύλλογος για τους γονείς, πραγματοποιήθηκε στις 8.11 η πρώτη ομιλία από το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΑΝΕΛΙΞΗ με θέμα: "Είμαστε Οικογένεια… Μπορούμε όμως να γίνουμε ομάδα;"

Δημιουργικές δραστηριότητες Για τέταρτη χρονιά εφέτος αξιοποιούμε το χώρο του σχολείου που μας έχει παραχωρηθεί, για να διδάσκονται τα παιδιά μας χορωδία, μιούζικαλ, Zumba, σκάκι, ρομποτική και καράτε. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο από 09:30 έως 13:30.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι Στις 17.12 έγινε το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας. Με την ευγενική προσφορά της γυμνάστριας κ. Παπαθωμά, τα παιδιά παρουσίασαν κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς, ενώ η κ. Μιχαλάκη, δασκάλα της χορωδίας και του μιούζικαλ, παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της χορευτικό, κάλαντα και τραγούδια.

Ημερολόγια Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος φωτογραφήθηκαν τα παιδιά με τους δασκάλους τους για την δημιουργία των ημερολογίων 2018. Παρά τα απρόοπτα στη σύνθεση και εκτύπωσή τους, τα παιδιά τα παρέλαβαν την τελευταία (κυριολεκτικά) σχολική ημέρα του 2017.

Γενική συνέλευση Στις 18.10 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου μας. Εκεί έγινε απολογισμός (οικονομικός και πεπραγμένων), παρουσιάστηκε η νέα σύνθεση του Δ.Σ. όπως προέκυψε μετά την αποχώρηση της προέδρου Άννας Σαββίδου - Ποθητού (λόγω αποφοίτησης τέκνου) και του μέλους Μαργαρίτας Κουρτίδου - Χανδρινού (λόγω παραίτησης), και διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις από τους γονείς.

Μεταφέρθηκαν στον διευθυντή του σχολείου αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από τα μέλη του Συλλόγου σε διάφορες περιστάσεις (γενική συνέλευση, κατ' ιδίαν συζητήσεις κ.α.). Αυτά συνοπτικά έχουν ως εξής: " Αντικατάσταση σαπισμένων ξύλινων καθισμάτων (παγκάκια) στο δασάκι. (Ο Δήμος θα χορηγήσει τα παγκάκια) " Τοποθέτηση στεγάστρου στην αυλόπορτα του σχολείου. " Απομάκρυνση βιβλιοθήκης από τη βάση της εσωτερικής σκάλας, για λόγους " ασφαλείας. " Αντικατάσταση επίπλου δίπλα σε εκτυπωτή. (Θα το αντικαταστήσει ο Σύλλογος) " Εγκατάσταση φίλτρου νερού στην κεντρική παροχή. " Αντικατάσταση πολυκαρβονικού στεγάστρου εξωτερικής σκάλας. (Επίκειται επίσκεψη τεχνικού) " Αποξήλωση διαβρωμένων τσιμεντένιων στύλων φωτισμού (πλευρά Στρατή Καρρά). " Επιμήκυνση αλυσίδων στα καζανάκια των τουαλετών. " Αύξηση ταχύτητας σύνδεσης σχολικού δικτύου με το Internet. (πραγματοποιήθηκε) Δεν τέθηκαν ως αιτήματα όσα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, δηλαδή η αποκατάσταση του δαπέδου του αύλειου χώρου (σπασμένες πλάκες) και η κατασκευή τοιχίου συγκράτησης της ιλύος από το δασάκι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συνδράμετε στο έργο του Συλλόγου με οποιονδήποτε τρόπο. Ιδιαιτέρως πρέπει να αναφέρουμε τους γονείς: Χάγια Ανδριάννα, η οποία για δεύτερη χρονιά προσέφερε πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης όλων των μαθητών του σχολείου μας. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει και για τις σχολικές μετακινήσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια των δημιουργικών δραστηριοτήτων στο χώρο του σχολείου. Καττή Θάνο. Οι μεγάλοι λειτουργικοί πάγκοι στο εργαστήριο Η/Υ είναι αποκλειστικά δική του σχεδίαση και κατασκευή. Η προσφορά του όμως δεν περιορίστηκε εκεί (διευθέτηση καλωδιώσεων, λίφτινγκ σε κουτιά φαρμακείου και Συλλόγου, κ.α.) . Βίγλα Γεωργία. Προσέφερε όλα τα υλικά που είχε ανάγκη το σχολικό φαρμακείο. Εκδήλωσε επιπλέον την πρόθεσή της να καλύψει μελλοντικές απώλειες λόγω χρήσης ή λήξης υλικών.

Για το χριστουγεννιάτικο παζάρι ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν. Με κίνδυνο να παραλείψουμε κάποιους, αναφέρουμε τον Μάκη και τη Στέλλα Μαϊοπούλου, την κ. Βαγιάκου, την Ρένα Τζούλη, την Ελεάνα Μίντζη, την Βίκυ Κουλάκη, την Βίκυ Κουλούρη, την κ. Καραγιάννη, την Ελευθερία Καμά, την Άννα-Μαρία Παντελούκα, την Μαρία Λαζάρου, την Λίλα Φίλη, την Ιωάννα Μελάτου, την Παναγιώτα Νιφόρου, την Άννα Σαββίδου, τον κ. Αχείμαστο, τις μαθήτριες και τους μαθητές που "έτρεξαν" το παζάρι και όλους τους γονείς που συνεισέφεραν στον μπουφέ. Και φυσικά να ευχαριστήσουμε τα παιδιά της Ε' και της ΣΤ' για την πολύτιμη βοήθεια τους, ιδιαιτέρως μαθητές που προσφέρθηκαν να κάνουν από μόνοι τους κατασκευές (κοσμήματα, κεράκια, γλυκά, κλπ).

Τέλος, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει, ευχαριστούμε τον νέο διευθυντή του σχολείου μας κ. Περρή. Ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία για την βελτίωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και των παρεχόμενων στους μαθητές ευκαιριών.

Το Δ.Σ.

Commentaires


Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page