top of page

Απολογισμός Α' τετραμήνου 2019 - 2020

Updated: Nov 17, 2020


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με το πέρας του πρώτου σχολικού τετραμήνου (Οκτώβριος – Ιανουάριος 2020), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα και τη δράση του Συλλόγου μας.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Ο ΣΓΚΚ, για να ξεκινήσει καλά η νέα σχολική χρονιά, έβαλε λουλούδια και ένα μήνυμα για καλή χρονιά σε κάθε αίθουσα.

Επίσης – για τον επαρκή αερισμό- τοποθετήθηκαν στην αίθουσα Κοσμά Αιτωλού –που φέτος στεγάζει την Δ’ τάξη- τρία μεταλλικά ανοιγόμενα παράθυρα με αντίστοιχες μεταλλικές σήτες . Μεταλλικές σήτες τοποθετήθηκαν και σε άλλους δέκα φεγγίτες του Σχολείου μας.

Ακόμα με αφορμή την έξαρση των ιώσεων ο ΣΓΚΚ παρείχε αντισηπτικά σε κάθε τάξη και μάσκες στο Σχολείο σαν μέτρο πρόληψης για τη γρίπη καθώς και σχετικές ενημερωτικές οδηγίες που μοιράστηκαν στου μαθητές.

Τέλος αγοράστηκαν από τον ΣΓΚΚ μια καφετέρια 10 λίτρων και μία μηχανή ποπ-κορν για να χρησιμοποιούνται σε εκδηλώσεις του Σχολείου μας.

Αποχωρητήρια

Συνεχίζουμε ενεργά τη προσπάθεια μας για επίτευξη του μεγάλου μας στόχου που είναι η επισκευή και ριζική ανακαίνιση των αποχωρητηρίων του Σχολείου μας. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη προηγούμενη σχολική χρονιά και είναι στόχος όλου του ΔΣ του ΣΓΚΚ και ευελπιστούμε να υλοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι, πάρα τις διάφορες γραφειοκρατικές δυσκολίες και όχι μόνο, που αντιμετωπίζουμε. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουμε από διάφορες χορηγίες το ποσό των 13500 ευρώ καθώς και μέρος των υλικών που απαιτούνται (1000Kg κόλλα πλακιδίων κ.α).

Μέχρι τότε προχωρήσαμε σε δωρεά και τοποθέτηση από τον ΣΓΚΚ τεσσάρων ντισπένσερ υγρών σαπουνιών για να υπάρχει επάρκεια.

Βάψιμο Αιθουσών και Εξωτερικών Χώρων

Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου μας για βάψιμο των αιθουσών του Σχολείου μας και πραγματοποιήσαμε ελαιοχρωματισμό της αίθουσας του γραφείου των Διδασκόντων, 3 αιθουσών διδασκαλίας, της αίθουσας του τμήματος ένταξης, της αίθουσας εκδηλώσεων και της εξωτερικής μεταλλικής πόρτα εισόδου, καθώς και σημαντικού μέρους του προαύλιου χώρου. Επίσης καθαρίστηκαν και βάφτηκαν εξωτερικοί τοίχοι που είχαν διάφορα γκράφιτι.

Τέλος Ο ΣΓΚΚ θα χρηματοδοτήσει την επίστρωση με χαλαζιακό αστάρι στις πλάκες που οδηγούν στην αίθουσα Κοσμά Αιτωλού προκειμένου να μειωθεί η ολισθηρότητα τους και ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες.

Πληροφορική

Εγκαταστάθηκε αυτόνομο αποθηκευτικό σύστημα (Network Access Storage-NAS) συνολικής RAW χωρητικότητας 8 Terrabytes στο χώρο του Σχολείου για τις ανάγκες των Διδασκόντων αλλά και του Συλλόγου μας. Επίσης τοποθετήθηκε ένα Desktop PC στο γραφείο των Δασκάλων και εξασφαλίσαμε και δύο φορητές υπολογιστές για να διατεθούν μετά από μια αναβάθμιση στους Διδάσκοντες.

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των δίσκων παλαιάς τεχνολογίας (HDD) από νέους πολύ ταχύτερους (SSD), με στόχο την σημαντική βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Η αντικατάσταση αφορά και των 21 σταθμών εργασίας, που έχει προμηθευτεί ο Σύλλογός μας κατά τα 2 προηγούμενα έτη. Εγκαταστάθηκε επίσης 1 unmanaged rack-mountable gigabit Ethernet switch.

Τα παραπάνω προέρχονται κυρίως από Χορηγίες και Δωρεές.

Θεατρικές παραστάσεις Συνεχίζοντας την παράδοση, ο Σύλλογος οργάνωσε την επίσκεψή μας σε επιλεγμένες δράσεις και παραστάσεις και συγκεκριμένα:

  • ΔΡΑΣΉ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΜΕ ΤΗΝ Trekking Hellas – Οκτώβριο 2020

  • ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ στο Θόλο εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (ΙΜΕ) Νοέμβριο 2020. – Δράση που πραγματοποιήθηκε δωρεάν.

  • «ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή - Ιανουάριος 2020

Τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε την οργάνωση και πραγματοποίηση των νέων επισκέψεων/δράσεων, όπως για παράδειγμα στις 16 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών KIDS SAVE LIVES.

Μείνετε συντονισμένοι !

Χριστουγεννιάτικα Δώρα

Ο Σύλλογος, παρείχε δώρα που μοιράστηκαν σε κάθε παιδί την τελευταία ήμερα του Σχολείου για το έτος 2019. Ελπίζουμε να τα ευχαριστήθηκαν.